Påskmeny – tips på förrätt, huvudrätt och efterrätt

Har du svårt att hitta idéer till påskmiddagen? Här bjuder vi på en trevlig trerättersmeny som kommer att göra påsken till en fest.

påskmeny

Förrätt – kokt lax med dillmajonnäs

Det här receptet på kokt lax med dillmajonnäs är en enkel och god maträtt som kommer att imponera på dina gäster! Det kombinerar smakerna av dillmajonnäs, lax och timjan för att skapa en unik smakprofil. Dillmajonnäsen ger laxen en krämig konsistens samtidigt som dess subtila smak kompletterar fiskens smak. Samtidigt ger färsk timjan en örtkänsla som passar utmärkt ihop med de andra ingredienserna.

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer utan skinn (6 gram)
  • Salt och peppar efter smak
  • 3 matskedar olivolja
  • 1/4 kopp majonnäs
  • 2 matskedar hackad färsk dill
  • 2 teskedar färskpressad citronsaft

Så här gör du:

  1. Förvärm ugnen. Klä ett bakplåtspapper med pergamentpapper eller aluminiumfolie.

  2. Lägg laxen på den förberedda plåten och krydda den med salt och peppar efter smak. Ringla olivolja över toppen av varje filé och gnugga in den med händerna så att varje bit blir jämnt täckt. Grädda i förvärmd ugn i 15 minuter, tills den är genomkokt men fortfarande saftig inuti.

  3. Blanda majonnäs, dill, citronsaft och timjan i en liten skål och rör om tills allt är blandat. Bred denna blandning över toppen av varje laxfilé så att den är helt.

  4. Sätt tillbaka laxen i ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter, tills majonnäsen är lätt brynt.

  5. Servera med dina favoritgrönsaker eller en sallad och njut!

Varmrätt – kyckling med parmesan- och timjansås

Ingredienser:

  • 4 kycklingbröst
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 matskedar olivolja
  • 1/2 kopp vitt vin
  • 1/2 kopp riven parmesanost
  • 2 matskedar färska timjanblad
  • Salt och peppar efter smak

Så här gör du:

  1. Värm olivoljan på medelvärme i en stor stekpanna.

  2. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa tills den doftar, cirka en minut.

  3. Tillsätt kycklingbrösten och krydda med salt och peppar. Stek i cirka 4 minuter på varje sida, tills kycklingen är gyllenbrun.

  4. Tillsätt vitt vin och parmesanost i stekpannan och låt det puttra i ytterligare 5 minuter, rör om då och då.

  5. Rör slutligen ner de färska timjanbladen och stäng av värmen. Servera över pasta eller ris med grönsaker som tillbehör för en fantastisk måltid!

Efterrätt – chokladfondant med dulce de leche

Ingredienser:

  • 2 koppar halvsöta chokladbitar
  • 1/4 kopp smör
  • 2 ägg
  • 2 matskedar socker
  • 1 tesked vaniljeextrakt
  • 1/4 kopp mjöl
  • 1 burk dulce de leche

Så gör du:

  1. Förvärm ugnen.  Smörj en kakform med smör och ställ den åt sidan.

  2. Slå samman chokladbitar och smör i skålen på en elektrisk mixer tills det blir krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills de är införlivade efter varje tillsats. Vispa i socker och vaniljextrakt tills det är blandat. Tillsätt successivt mjölet och vispa tills det är precis blandat. Häll smeten i den förberedda kakformen och fördela den jämnt över botten av formen med hjälp av en gummispatel eller sked.

  3. Skeda ut en klick dulce de leche över smeten och sprid ut den så mycket som möjligt utan att blanda in den i smeten. Grädda i 25-30 minuter, eller tills en tandpetare i mitten av kakan kommer ut ren. Låt svalna helt innan du skär upp och serverar. Njut!

Den här läckra kombinationen av mörk och vit choklad med dulce de leche kommer garanterat att bli en succé vid alla sammankomster eller evenemang!

Med bara några få enkla ingredienser kan du göra denna lyxiga godbit hemma som dina vänner och din familj kommer att älska. Imponera på dem med dina bakkonster genom att servera en chokladfondant med dulce de leche! De kommer inte att kunna motstå det. Njut!


Kontakta oss






Jag godkänner integritetspolicy.
(Lämna tom)

kontakta oss b ullar

20 Mar 2023